5 beneficii ale timpului petrecut in familie

A petrece timp de calitate in familie este ceva elementar si necesar pentru fiecare dintre noi, mici sau mari. Este cea mai buna investitie pe care poti sa o faci alaturi de cei dragi: imparti cu ei nu doar acelasi acoperis, ci si sentimente, probleme, rezolvari, griji, bucurii si a fi alaturi de ei la bine si la greu va poate transforma intr-o familie echilibrata, fericita si unita! Timpul trece repede, fiti mereu alaturi copiilor vostri, pentru a primi inapoi inzecit, de la ei!

  1. Intarirea legaturii de familie. Un copil abandonat in fata televizorului/tabletei/smartphone-ului, care nu interactiooneaza cu parintii lui si nu petrece timp de calitate cu acestia, va fi izolat de familie, nu se va simti apropiat emotional de parinti/frati si nu va sti cum arata o familie unita. Copiii invata prin puterea exemplului, deci e important sa faceti cat mai multe lucruri impreuna, pentru a le arata comportamentul corect in familie.
  2. Note mai bune. Daca va ajutati copilul la lectii, inca din clasa pregatitoare, ii ghidati in viata, le aratati ca le stati alaturi oricand, le veti asigura o educatie mai buna si ii veti ajuta sa inteleaga importanta acesteia. Incurajeaza-i sa invete cat de bine pot, dar nu pune accent pe note.
  3. Fara violenta. Un copil care petrece mult timp in familie, in casa si in afara acesteia, nu va avea atat de multe probleme de comportament ca unul care creste izolat de familie, va sti sa se comporte in lume, va sti sa comunice si sa-si rezolve astfel problemele si conflictele. Nu va deveni un copil violent, ci unul care intelege ca parintele ii poate fi si prieten si ca frustrarile se pot rezolva prin discutie, calm.
  4. Increderea in sine creste. Timpul petrecut in familie creste increderea in sine a copiilor. Un pici care isi simte parintii alaturi sprijinindu-l, valorizandu-l si pretuindu-l, va simti ca apartine, ca e iubit, ca merita dragostea celorlalti si va creste fericit.
  5. Fara tigari, alcool si droguri! Un adolescent care a fost crescut din copilarie inconjurat de familie si care a invatat ca are pe cineva aproape la bine si la rau, va avea sanse mai mici sa se apuce de fumat/baut/droguri, pentru a se simti inclus in comunitate. In plus, daca toata viata a crescut alaturi de parinti iubitori, care i-au spus despre pericolele acestora dependente, copilul nu va vrea sa le experimenteze si sa isi dezamageasca mama si tatal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.