5 sfaturi esentiale pentru siguranta copiilor online

Noile generatii vor petrece mult mai mult timp online decat noi, iar dependenta copiilor de telefoane, tablete si calculatoare se formeaza de la varste din ce in ce mai mici. Este important sa intelegi ca mediul online ii va oferi copilului tau sanse, ocazia sa afle numeroase informatii stiintifice interesante, sa se joace, dar ca – in celasi timp – reprezinta un pericol pentru el. Copiii sunt vulnerabili in fata ecranelor si parintii sunt cei care trebuie sa le regleze consumul si accesul, pentru a-i tine in siguranta. Juju va sfatuieste sa:

  1. Folositi filtre parentale. Acestea blocheaza accesul copiilor la continut nepotrivit varstei lor. Astfel te asiguri ca nu ajung pe site-uri periculoase si nu urmaresc clipuri video dubioase.
  2. Folositi Internetul intr-o camera comuna. Copii trebuie sa vada de mici faptul ca parintii lor intra online pe laptop/tableta in sufragerie, de exemplu, iar cand au si ei acces la acestea, sa intre pe Internet tot acolo, unde pot fi vazuti de parinti. Accesul online in camera lor, cu usa inchisa, nu este recomandat.
  3. Invatati-i sa puna intrebari despre online. Si raspundeti-le mereu si detaliat la intrebari. Daca invata de mici ce inseamna Internetul, ce beneficii si ce pericole presupune, dar si faptul ca pot apela mereu la voi daca vad ceva curios online, atunci comunicarea a invins si le puteti incuraja cu incredere consumul internautic.
  4. Explicati-le despre strainii din mediul online. La fel cum ii invatati sa nu vorbeasca si sa nu accepte dulciuri de la necunoscuti (ori sa urce in masinile lor) in lumea reala (offline adica), e important sa aplice aceeasi regula si online. Nu stiu cine se ascunde in spatele ecranului, deci trebuie sa ii invatati sa nu povesteasca nimanui detalii personale (nume complet, adresa, detalii despre familie), sa nu isi activeze locatia (pentru a da oricui posibilitatea de a sti unde se afla) si sa nu trimita fotografii cu ei nimanui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.