6 tips-uri pentru a alege o margine de siguranta pentru pat

Micutul tau a crescut, are intre 2 si 5 ani, poate urca/cobori singur din pat si trebuie sa il muti din patutul de bebe intr-un pat mare, pentru copii (fix sau extensibil) sau chiar adulti. Si, cum nu vrem ca intrebarea „Daca o sa cada noaptea din pat?” sa te tina treaza ca legendarul drob de sare, iti oferim solutia simpla, usor de instalat, ieftina si – cel mai important – sigura, pentru a te asigura ca si tu, si copilul tau dormiti bine noaptea: marginea de siguranta pentru pat.

Aceasta e perfecta pentru a face tranzitia de la patut la „pat de om mare” pentru cel mic. Mai exact, a te asigura ca nu cade din pat in somn si se sperie/loveste si creeaza un mediu de dormit in care copilul se simte mai protejat. Dar si de luat la drum cu voi si folosit de fiecare data cand nu aveti acces la patul de acasa in care doarme copilul de obicei.

Dar cum alegi cea mai buna margine de siguranta, dintre ofertele existente pe piata? Citeste sfaturile noastre de mai jos, pentru a lua o decizie corecta pentru familia si bugetul tau:

  1. Evita riscurile. Principalul risc este ca cel mic sa ramana blocat intre saltea si marginea de siguranta – ceea ce poate fi fatal. Prin urmare, verifica modalitatea de prindere a acesteia (trebuie sa aiba cleme de prindere mari, care sa se ataseze de pat, nu de saltea). Si nu uita ca produsul trebuie sa fie testat si certificat in conformitate cu normele in vigoare!
  2. Rezistenta. Marginea va fi folosita ceva ani, deci verifica sa fie construita din metal solid, rezistent in timp.
  3. Acces facil. E important ca, odata montata, marginea sa poata fi rabatata pe spate, complet, pentru a avea acces usor la pat in timpul zilei, a permite copilului sa urce/coboare singur din el si a putea schimba asternuturile fara a demonta de fiecare data marginea.
  4. Marimea. Cu cat marginea e mai lunga si mai inalta, cu atat ofera protectie mai mare. Deci masurati bine patul de acasa si analizati dimensiunile marginii pe care vreti sa o cumparati, inainte de a o adauga in cos!
  5. La drum. E important sa alegi un model portabil, care se pliaza usor, poate fi luat cu voi in excursii si montat in hotelul unde veti dormi.
  6. Pretul. Marginea de siguranta nu poate fi inlocuita de un perete (copilul poate ramane prins intre acesta si saltea!), deci trebuie sa iti cumperi una. Iar daca patul e plasat central in camera, va trebui sa cumperi 2 margini – prin urmare costul este important.

Tot aici, pe blogul Juju, gasiti si 8 sfaturi despre cand si cum faci trecerea din patut in pat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.