Cum gasesti cea mai buna gradinita

Nu toti ne permitem sau putem sa ne lasam copiii acasa, cu o bona/o bunica, pana intra la scoala, asa ca avem nevoie de o gradinita buna. Dar ce inseamna asta, mai exact? Cuvintele magice sunt „documentare din timp”, pentru a nu alerga disperati dupa una, cand cel mic are deja varsta necesara inscrierii!

  • Departe vs. aproape. In primul rand, pregateste-te din timp – cat esti inca insarcinata, raspunde la intrebarea „Cat de departe sunt dispusa/pot sa-l duc pe cel mic la gradinita?”. Asigura-te ca, atunci cand revii la munca, orarul iti permite sa-ti iei copilul in timp util, si stabileste cine il va duce si cine il va lua de acolo in fiecare zi. Degeaba e grozava gradinita, daca pierzi zilnic 2 ore pe drum, prin mijloace de transport, cu copilul de mana.
  • Cauta gradinite in zona aleasa. Apoi intra pe forumuri de mamici si descopera ce spun alte mame din cartierul tau sau din oras despre anumite gradinite din zona.
  • Optiuni. Dupa ce ai nascut, mergi cu cel mic in vizite la diverse gradinite (de stat si private), discuta cu educatoarele, pentru a afla cat mai multe despre program, meniu, mediul de lucru, activitatile zilnice. Poate copilul tau se viseaza mare fotbalist si atunci l-ai putea da la o gradinita axata mai mult pe sport, poate vrei sa i se predea prin metode alternative de educare sau sa i se dezvolte abilitatile si talentele innascute inca din primii ani, deci stabileste clar ce optiuni ai.
  • Informatii si intrebari. Documenteaza-te inainte online, pe site-urile fiecarei gradinite de pe lista facuta. Cere o prezentare scrisa, apoi du-te la fata locului (cu o programare in prealabil), stai la o ora, analizeaza personalul, cladirea si pune cat mai multe intrebari (nu exista intrebari gresite, in acest stadiu)! Discuta cu educatoarele si cu parintii care au deja copiii acolo, vezi daca piul tau s-ar potrivi in acel mediu si intreaba: Ofera si mancare pentru copii cu alergii? Cum trateaza copiii cu probleme de invatare/adaptare/dizabilitati? Ce ii place cel mai mult copilului vostru sa faca la gradi? Ce nu ii place deloc la doamna educatoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.