Invata-ti copilul sa faca treaba in bucatarie, la orice varsta

Am scris deja de ce e bine sa iti inveti copilul sa gateasca, dar nu uita nici de faptul ca cei mai mici membri ai familiei trebuie sa invete din timp ca au responsabilitati si ca bucataria e un loc care poate fi interesant si distractiv. Prin urmare, astazi scriem despre cum iti poti invata copilul sa te ajute in bucatarie, pentru a-i dezvolta independenta de mic. Daca le readuci aminte zinic ce au de facut pentru a te ajuta, le va intra in obicei si vor fi entuziasmati ca te ajuta!

Cel mai important este sa ii arati copilului tau ce are de facut, sa ii demonstrezi exact cum face respectivul lucru si – daca nu ii iese bine de prima data – sa ai rabdare. Dureaza pana cand cel mic va invata cum sa mature corect si nu-i bai daca nu strange totul de pe jos de prima data. In timp, va creste si o va face cum trebuie. Fie ca este vorba despre a duce gunoiul, a spala vasele sau a va ajuta la prepararea mancarii (incepeti simplu, cu retete care nu necesita gatire, ca frigarui din fructe, de exemplu), ideea principala este ca repetitia este mama invataturii si, daca stiti sa transformati bucataria intr-un spatiu de invatare care sa ii inspire pe cei mici, atunci veti avea un copil care apreciaza curatenia, gatitul si isi ajuta parintii.

Mai jos, va puteti orienta dupa tabelul care include reguli generale legate de ce pot face copiii, la fiecare varsta, in bucatarie. Evident, fiecare micut este diferit, deci adaptati regulile la propriul copil, ajutandu-l sa invete treptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.